Waar liggen Stolpersteine?

In Nederland worden sinds 29 november 2007 Stolpersteine geplaatst en in Amsterdam sinds 4 mei 2009 and in Utrecht sinds 8 april 2010.

Onderstaande kaart toont waar er al Stolpersteine zijn gelegd; de verblijfplaats waar de slachtoffers voor het laatst vrijwillig verbleven.

U kunt daar ook de plaatsen zien waar andere slachtoffers woonden, maar waar tot op heden nog geen Stolperstein is aangevraagd of geplaatst om hen te gedenken. Als u vind dat dat wel moet gebeuren, kunt u hiervoor een aanvraag doen.

Steun ons

Stichting Stolpersteine is een officieel erkend goed doel zonder winstoogmerk. Dit is door de Nederlandse overheid bevestigd met een ANBI-status. Dit garandeert dat alle donaties worden ingezet voor het doel van de stichting; het leggen van Stolpersteine.

We werken momenteel uitsluitend met vrijwilligers en donaties om de kosten van het leggen van de Stolpersteine te dekken.

Als u het werk van de Stichting Stolpersteine wilt steunen, kunt u doneren via:

Bank: Iban: NL34TRIO2018081322 – Stichting Stolpersteine

PAYPAL